Nyheder

29/03/2019

Vigtigt lokalderby

Alle kampe i denne NordicBetLiga er vigtige og 3 point er 3 point, men lige på søndag står der endnu mere på spil for både Nykøbing FC og de grønne fra Næstved. To klubber, der begge satser på at slutte i toppen af denne række tørner sammen og et nederlag vil være et alvorligt spark til oprykningsdrømmene. Omvendt – en sejr vil specielt for Næstved vedkommende være et kæmpe skridt i den rigtige retning og vil bringe os op i nærheden 1. pladsen og dermed direkte oprykning til det forjættede land – superligaen.

Kampene mellem Nykøbing og Næstved har altid været noget specielt – og denne gang er opgøret ekstra krydret med superligadrømme. Det kan blive en fantastisk spændende og meget intens kamp mellem to mandskaber, som bare ikke vil tabe til hinanden. Nøglen til sejr bliver med garanti tålmodighed. Begge hold har nogle stærke forsvar og lukker ikke mange mål ind. Det første mål i opgøret kan sagtens blive det afgørende.

Mens Næstved har hentet 7 af 9 mulige point her i foråret er Nykøbings pointhøst noget mere beskeden med 5 point ud af 12 mulige – senest et ”grimt” nederlag i Fredericia, hvor Nykøbing var foran indtil overtiden – og så lukkede de 2 mål ind. Det betød 0 point og et 1-2 nederlag. Det må gøre ondt på moralen på Lolland-Falster efter at have kæmpet forbilledligt med blot 10 mand fra det 38’ minut, hvor Mathias Gerth fra Nykøbing fik et rødt kort. Omvendt er Nykøbing holdet kendt for at ”rykke sammen i bussen”, når tingene ikke går deres vej, så vi kan med sikkerhed forvente et Nykøbing-mandskab på søndag, som vil kæmpe alt hvad de kan.

Havde nogen før sæsonen forudsagt, at Næstved ville være kandidat til oprykning, så var der nok blevet rystet lidt på hovedet rundt omkring, men trænerteam og spillertrup har vist sig, at indeholde langt mere kvalitet og substans end de såkaldte eksperter havde troet. Kampen på søndag er endnu en eksamen for truppen. Vi skal op imod et rigtig stærkt og sammenspillet Nykøbing-mandskab, som har formået at bygge på i de seneste år. Ikke med de store armbevægelser og store spillerindkøb, men i et roligt tempo er der blevet købt dygtigt ind på spillersiden, mens træningsmængden og ikke mindst træningskvaliteten er blevet øget. Nykøbing FC er et hold, som aftvinger stor respekt og det er bestemt ikke alle, der kan hente point på CM Arena.

På trods af skader til nøglespillere, så hentede Næstved 3 point i det Nordjyske i den seneste turneringskamp mod Thisted. Det blev en smule snært på til sidst – nok primært på grund af pokalkampen blot 3 dage forinden – men trods alt en sikker og fortjent sejr.

 

Vi tror selvfølgelig på, at vi kan få håneretten over på vores side og nappe de tre point på søndag. Tag bilen eller togbussen til Nykøbing og oplev de grønne i aktion. Det kan kun blive en fantastisk kamp. Vi ses.

 

Både Nykøbing og os har en spiller i karantæne. Nykøbing må undvære Mathias Gehrt pga. et rødt kort i kampen mod FC Fredericia, mens vi må undvære vores midtbaneslider Daniel Norouzi på grund af for mange gule kort

 

Kampen spilles på CM Arena, Poul Martin Møllersvej 8, 4800 Nykøbing F nu på søndag d. 31. marts kl. 13.45.