Nyheder

04/11/2018

Udfordringen på Amager

Efter en fantastisk uge, hvor arvefjenden fra Køge/Herfølge blev slået i egen hule og hvor mægtige AGF blev slået ud af pokalen af et “forstærket reservebesat Næstved-mandskab”, så er det nu hverdag igen og vi skal en tur til Amager og møde Fremad Amager, som virkelig har fået høstet point i de seneste kampe og nu står som ubesejret i de seneste 5 kampe. Jan Michaelsen har løst en meget svær opgave utrolig flot. Han stod i sommers med en lang række nyindkøbte spillere og har virkelig formået at få dem spillet godt sammen og det er ganske fortjent, at Fremad Amager er kravlet op i tabellen og pt. indtager en 8. plads.
Vi var mange grønne, som overværede træningskampen i sommers mod Fremad Amager på den nyanlagte HRJ Arena på anlægget ved Rolighedsvej og tænkte “hold da op, her er da i hvert fald en stensikker nedrykker fra NordicBet Ligaen”, men sådan er det bestemt ikke gået og træneren er altid den, som der peges på, når tingene for et hold går skidt. Det bør man så også gøre, når det går godt og derfor stor anerkendelse herfra til Jan Michaelsen.
Den helt store nyhed fra Amager er så, at Michaelsen er fortid i Fremad Amager. Azrudin Valentic er ny træner i Fremad Amager og ham, som vil stå på sidelinjen for første gang i spidsen for holdet mod de grønne fra Næstved. Det kan synes meget overraskende og beslutningen får da også nogle meget krasse kommentarer med på vejen på Fremad Amagers facebook side. Men der er nok knapt så overraskende, når man tænker på, at klubben har fået nye ejere, som helt åbenlyst ønsker en international profil på og udenfor holdet. Træneren er svensk/bosnier, sportschefen er russer og spillerne kommer fra mange forskellige nationaliteter. Det er en vanskelig proces, som Fremad Amager er i gang med, men at det kan lykkes er Vejle det allerbedste eksempel på.
Så – vi står overfor en meget vanskelig opgave på søndag. Fremad Amager er ikke blot et hold, der har medvind – de har nu også en ny træner på sidelinjen, hvorfor spillerne naturligvis meget gerne vil vise den nye træner, at det er dem, som træneren skal satse på. Der kan blive en grim cocktail for de grønne på søndag.
Derudover må vi undvære vores helt store helt fra i onsdags – Tobias Christensen – som spillede en forrygende kamp for de grønne, på grund af karantæne. Fremad Amager har ingen spillere i karantæne. Samtidig må vi formodelig undvære vores 9’er Finnur som følge af den skade, som har pådrog sig i slutningen af pokalkampen mod AGF. Det vides ikke i skrivende stund hvor slem skaden er.
Men, kære fodboldvenner – vores kollektiv er intakt. Vi vidste i onsdags, at det vigtigste er ikke budgetter, fuldtidssetup eller stjernestatus i medierne – det vigtigste er, at tage hjertet med ind på banen og det har de grønne fra Næstved masser af.
Lad os tage ind og hjælpe trænerteamet og spillerne til endnu 3 point. Start bilen og kør en tur til Amager. De seneste kampe har været forrygende underholdning og det tør vi godt love gentager sig på søndag.
Turneringskampen mod Fremad Amager spilles på søndag d. 4. oktober kl. 13.45 på Sundby Idrætspark, Englandsvej 61, 2300 København S. Rigtig god kamp.