30/11/2016

Pause på den rigtige side af stregen

Så gælder det den sidste kamp i efterårsturneringen – den udsatte kamp mod Skive IK. En kamp, der kan sende Næstved på vinterpause over stregen og dermed holde en klub som Fredericia under stregen. Det vil være en flot bedrift og et godt billede på, at denne 1. division er helt utrolig tæt og selv klubber med ambitioner om superliga kan komme i nedrykningsfare, hvis de underpræsterer bare i moderat grad.

Dagens modstander, Skive IK, kan uanset resultatet mod Næstved gå på vinterferie med god samvittighed. En sikker nedrykning er forvandlet til en midterplacering og det bliver spændende om denne nye status vil resultere i en mere modig indsats i form af en mere offensiv indstilling til kampen – eller vi  skal se Skive i en kontrolleret, fysisk udgave, der får sine point ved at udnytte modstanderens fejl. For underholdningens skyld håber vi, at Skive vil tage kampen op og give os alle en rigtig god kamp, at slutte efteråret af på.

Skive kommer til Næstved med 2 sejre i de seneste 3 kampe med sejre over Vendsyssel og Helsingør – det giver respekt og vidner om, at Skive er en stærk modstander – og senest et nederlag til Hobro. Skive er et væsentligt bedre hjemmehold end udehold. 7 sejre i 9 hjemmekamp er en stærk statistik. Modsat er 1 sejr og 2 uafgjorte i 9 udekampe knap så skræmmende. Vi er nogenlunde lige stærke hjemme som ude, så denne statistik i kombination med, at Skive skal ud på en lang bustur på en hverdagsaften, gør måske, at vi kan hente lidt optimisme i disse facts. Diverse odds-sættere har i hvert fald de grønne som favorit til opgøret.

Spændende bliver det. Vi vil pokkers gerne slutte godt af her inden vinterpausen og kommer op over den streg. Det vil samlet set gøre efteråret resultatmæssigt acceptabelt, da vi for alt i verden vil undgå 11. og 12. pladserne og dermed nedrykning. Det vil også gøre vinterpausen mindre stresset. Så rigtig meget står på spil på torsdag. De grønne har igen ingen i karantæne og Mogens kan vælge fra en nogenlunde komplet trup.

Mikkel Jensen har fundet topformen på det helt rigtige tidspunkt og efter en fantastisk flot scoring mod arvefjenderne fra Nykøbing FC hamrede Mikkel 2 kasser ind mod AB i søndags. Lad os håbe, at han kan fortsætte stimen og gøre livet rigtig surt for Skives måske lidt tunge forsvar.

Kampen på torsdag d. 1. december spilles på Euro Outlet Stadion Næstved kl. 18.30. Kom ud og hjælp de grønne fra Næstved over stregen.