Nyheder

22/11/2015

Lokalbrag på umulig bane

Før dagens kamp mod lokalrivalerne fra FCV, havde Næstved Boldklub været ude med sne skovle for at rydde banen for sne, så den var klar til dagens kamp.

Mange frivillige grønne fans havde været i gang i timevis og sneen var væk.
Dette gjorde dog ikke at banen var nem at spille på, og det fangst gæsterne hurtigst ud af.
Selvom Mikkel Jensen allerede i andet minut af kampen havde en god mulighed, da Stefan Nygaard fandt ham helt fri inde foran mål.
I stedet for at knalde til bolden med det samme, tog han et træk, som blev for langt, og FCV keeper Thomas Mikkelsen kunne samle den op.
Så havde FCV straks forstået at med lange bolde frem ad banen ville der opstå muligheder, og dødbolde er jo deres specialitet.
6. min. får de hjørnespark og alt imens sneen falder med store fnug bliver bolden sendt til bagerste stolpe, hvor Nikolaj Hansen står helt umarkeret og har let ved at heade bolden i nettet forbi Sebastian Olsen.
Det skulle da kun blive værre, de de efter et hjørnespark får den bugseret i mål efter lidt klumpspil, og igen er det Nikolaj Hansen der har side fod på bolden.
12 minutter spillet og FCV fører 0-2 i snestormen og Næstved har igen foræret nemme mål væk.
Som om dette ikke er nok står FCVs Lee Rochester pludselig alene, og han lægger bolden i en blød bue over målmand Seb til en føring til udeholdet på 0-3.
Bagud med tre er det virkelig op ad bakke for hjemmeholdet. Heldigvis stopper snevejret lige så pludseligt som det var startet, og så begynder hjemmeholdet endelig at kunne se frem ad banen, men 31 minutter skulle der gå inden det første hjørnespark til Næstved.
Næste forsøg mod FCV målet er af Kevin Bechmann Timm, men uden held.
I halvlegens sidste minutter opstår der klumpspil for FCV målet, men forsøgene bliver blokeret og den allersidste mulighed bliver skovlet en meter over mål.
En stor chance som burde have givet mål.
Dommeren fløjtet til pause og der bliver helt sikkert meget at snakke om i Næstveds omklædningsrum.
Fra starten af 2. halvleg er det tydeligt at se Næstved spillerne har fået besked på at spille med lange bolde og så håbe at nedfaldsboldene. Banen er ikke til det polerede boldspil, og flere små mudderhuller gør at bolden bliver liggende.
FCV har trukket sig langt tilbage i håb om at forsvare føringen, og det er ikke sjældent man oplever 23 spillere i deres målfelt. Dette går også det er utroligt svært at trænge igennem, og flere forsøg bliver pareret. FCV lever af omstillinger uden dog på noget tidpunkt at blive rigtig farlige.
Vi skal så helt hen til det 73. min. før det endelig lykkes for “De Grønne”. Kevin Bechmann Timm der har kæmpet ihærdigt får pludselig muligheden udefra, og han sætter den sikkert i nettet ved foden af den fjerneste målstolpe.
Hjemmeholdet har nu fået færten af at det kan lade sig gøre, og forsætter med lange spark frem ad banen. På en sådan bold er det hurtige Stefan Nygaard der får bolden forbi sin oppasser, men bliver fældet og straffespark.
Stefan tager selv sparket og sætter den usvigelig sikkert i nettet til stillingen 2-3 i det 83. min., og nu er hjemmeholdets fans endelig ved at vågne op.
Et frispark lidt udenfor feltet ligger lige til Mikkel Rygaards venstre ben, men afslutningen bliver blokeret.
Sidste chance opstår i dommeren tillægstid, hvor igen Mikkel Rygaard får fyret kanonen af, målmanden halvklarer og både Stefan Nygaard og Jesper Christiansen er klar til at prikke bolden det sidste stykke over stregen.
Det lykkedes dog ikke, og kampen ender med et Næstved nederlag på 2-3 i en kamp,der aldrig blev den store oplevelse.

Kampen i tal:

6. min. 0-1. Nikolaj Hansen
12. min. 0-2 Nikolaj Hansen
18. min. 0-3 Lee Rochester
73. min. 1-3 Kevin Bechmann Timm
81. min. 2-3 Stefan Nygaard

Næstveds hold: Sebastian “Seb” Olsen, Henrik Kildentoft, Jesper Christiansen, Søren Jensen, Mathias “Malte” Johannsen, Mikkel Jensen, Mikkel Rygaard, Andreas Baes, Henrik Bødker, Kevin Bechmann Timm, Stefan Nygaard, Mikkel Loumes Nielsen, Jannik Zimling og Patrick Hansen.

Tilskuere: 1089.

Dagen sponsor Sydbank kårede Mikkel Rygaard til kampens spiller.