Nyheder

31/10/2016

Kan vi gøre det umulige igen?

Lad os skrue tiden tilbage til 25. august 2015. Det er halvleg i pokalkampen mellem Næstved og FCN fra superligaen. Næstved skal starte 2. halvleg med 2 spillere i undertal efter 2 røde kort og stillingen er 0-0. Der har ganske givet ikke været mange, som ville have troet, at det ville blive de grønne fra Næstved, som ville løbet af med sejren. Men det skete. En vågen Nygaard, en overmodig FCN-målmand og ikke mindst, en 100 pct. omgang fight af de grønne – og sejren var i hus.

Det vil vi gerne se igen, men mon ikke, at FCN gerne vil have vasket den plet af med en overbevisende sejr i Næstved på onsdag. Så der venter en meget vanskelig kamp for de grønne. Selvtilliden hos de grønne spillere er genoprettet efter 2 flotte sejre mod Helsingør, som blev sendt hjem til Nordsjælland med et 1-5 nederlag, hvor der blev vist fejrende flot angrebsfodbold af et veloplagt Næstved-mandskab og senest i søndags mod arvefjenderne fra Nykøbing FC. Vi vandt og vi vandt fortjent. Efter en lidt nervøs og famlende start kom vi bagud efter blot 3 minutter. Det fik rystet nerverne på plads og angrebene rullede frem mod NFC målet. Specielt Mikkel Jensen var et stort aktiv i kampens indledende fase, hvor NFC’s forsvar havde svært ved at holde styr på ham. Det var yderst fortjent, at han efter 18 minutter kunne udspille hele NFC’s forsvar og trille bolden i et tomt mål. En klassekasse!

Næstved fortsatte det offensive spil i 2. halvleg og selvom NFC også havde deres chancer var det bestemt ikke ufortjent, at Nygaard kunne score til 1-2 og skaffe de grønne 3 livgivende point, som gør, at vi fortsat er med i det meget store midterfelt i denne 1. division. Godt nok i den tunge ende af midterfeltet, men nu kommer bl.a. meget afgørende kampe mod Skive og AB på hjemmebane inden vinterpausen. Sejre i de to kampe og vi kan gå på juleferie uden en alt for høj puls. Udover Skive og AB skal vi op imod Vendsyssel og Vejle. Svære kampe bestemt, men vi er ikke chanceløse.

Men nu gælder det FCN. Et klassemandskab, som på papiret er storfavorit, men vi viste d. 25. august 2015, at alt kan ske. Vi viste i pokalkampen mod Nykøbing FC tidligere på efteråret, at vi har reserver og talenter, som kan gå ind og spille fejrende flot fodbold, så lad os nu se. Vi lægger os ikke ned. Endnu en sejr over FCN vil se skabe endnu mere medieomtale end sidste år og det vil vi gerne prøve igen.

Næstveds fans kan, som i de andre pokalkampe, glæde sig til, at se lidt andre spillere end normalt. I pokalkampene får de spillere, som normalt får knap så meget spilletid, lov til at vise, hvad de kan og det kan blive rigtig spændende, at se disse talenter og spillere på spring sat op imod et superligamandskab, som bare ikke vil tabe. Det kan blive en fantastisk kamp.

Så kom ud på Euro Outlet Stadion Næstved nu på onsdag d. 2. november 19.00 og hjælp de grønne til en sensationel sejr!

dbu pokalen(1)