Intenst lokalopgør

14/09/2022

Det var et intenst lokalopgør mod naboerne fra Køge. HB Køge havde sørget for ‘good hosting’ ved at sørge for at der var sat et telt op med slå-søm-i konkurrence, cultshakere og meget andet. Det gav en god stemning for de godt 200 grønne fans, som havde taget smutturen til Køge.

De første 17 minutter af kampen, var domineret af De Grønne, som flyttede bolden flot og hurtigt rundt på den våde kunstgræsbane. En enkelt stor chance blev det til for Næstved og Sui – som desværre brugte lidt for lang tid om at få afsluttet inde i det lille felt.

HB Køge svarede godt igen. De fik en trippel-chance, hvor Køges angriber brændte (måske) den største chance i dette års NordicBet Liga. Mirakuløst fik Mathias Høst afværget chancen til en helt fri Køgespiller. Først var det selvsamme Høst som ophævede offsiden, hvilket gav Køge den store chance. To Køgespillere var helt frie mod en chanceløs Dannevang. Bolden blev spillet på tværs til en helt fri Køgespiller som “bare” skulle sætte indersiden på. Det gjorde han også, men heldigvis for os, tog han sig alt for god tid, hvilket gav Høst en sekund mere til at afværge chancen. Høst nåede lige akkurat at prikke bolden til hjørne, i stedet for i mål. Stærkt gået af ham!

Herefter blev kampen mere jævn, og det lignede i lang tid én 0-0’er til pause. Men HB Køge ville det anderledes. Et boldtab på egen banehalvdel skabte mulighed for en chance til Køge. Bolden blev spillet i dybden, hvor en Køgespiller sparkede på mål, hvor Dannevang halvklarer. Desværre ryger bolden direkte ud til en HB Køge spiller som nemt kunne prikke bolden ind over linjen.

Vi skulle ikke vente lang tid på målet til 1-1. Efter 52. minutter kunne De Grønne udligne, ved Marius Christiansen. Det skete efter et flot grønt angreb, hvor bolden, lidt tilfældigt havnede hos Kongstedt, som lagde bolden tilrette for Marius. Han hamrede bolden ind i en Køgespiller, hvorefter bolden tog en flot bue ind over både spillere og målmand. Den havnede i det lange hjørne, uden chance for målmanden. Fantastisk for unge Marius, som startede inde for første gang i NordicBet Ligaen.

Resten af kampen var meget jævnbyrdig, hvilket gør det uafgjorte resultat fair for begge hold.

Næste kamp er mod Helsingør på fredag. Igen på udebane.