Grimt nederlag til Kolding

15/11/2021

Det blev noget af en snitter. 5-0 var måske også for stor en snitter. Kolding var effektive og havde en klar gameplan. De lod De Grønne spillere have bolden klart mest, og kunne herefter lukrere på farlige omstillinger.

Dog skulle de første mål efter ikke komme efter en omstilling, men derimod et indlæg, hvor et par grønne spillere mistede deres markering, hvilket gav et farligt hovedstød til en Koldingspiller. Dannevang reddede flot hovedstøddet, men returen faldt ud til en Koldingspiller som nemt kunne heade bolden i mål til 1-0, efter 16 minutter af kampen. Forinden havde Mathias Holm en stor chance, efter et flot sololøb ned langs venstresiden.

Det var ikke lang tid at De Grønne spillere kunne sunde sig ovenpå det mål første mål, før den var gal igen. En omstilling til Kolding endte i vores højreside, hvor Koldings venstre wingback tog en solotur forbi to-tre grønne spillere og kunne herefter sparke bolden fladt ind i det lange målhjørne. 2-0.

Herefter fik De Grønne spillere mere tid på bolden. Desværre var omgangen med bolden i flere omgange for langsom og indlæggene man kom frem til, ramte ofte en Koldingforsvarsspiller. Dog blev en lang bold mod Frederik Christensen ligepludselig rigtig farlig. Den tidligere Næstvedkeeper som nu står for Kolding, Christoffer Petersen, kom på lidt af en skovtur. Frederik kom først på bolden og headede den flot henover en fremadstormende Petersen i målet. 2-1… troede vi. Linjevogteren havde flaget i vejret for offside. Den var meget tvivlsom.

Efter pausen så det ellers ud til at kampen blev vendt. De Grønne sværmede om Koldings målfelt, og kom til et hav af indlæg som desværre aldrig rigtig blev farlige. Farligst blev det da Hassan, lidt ud af det blå fik en mulighed for at afslutte på kanten af feltet. Men bolden kom aldrig til at ligge rigtig for den målfarlige angriber og derefter løb chancen ud i sandet. Det var ellers et stort pres De Grønne fik lagt i de først 15-20 minutter af 2. halvleg.

Efter en god times tid, begyndte det grønne korthus ellers at falde sammen. Et Koldingfrispark fra siden, endte ude hos indskiftet Christian Kudsk fra Kolding. Et alt for passivt pres på ham, gav ham mulighed for at sparke fra 20-25 meter. Her kunne han flot banke bolden i mål. 3-0.

Hvis ikke alt lys var slukket for os, så blev det slukket 3 minutter senere da Magnus Häuser blev udvist for en grov tackling. 10 mod 11.

I slutfasen da De Grønne havde viftet med det hvide flag, fik Kolding scoret to mål som kom lidt ud af det blå. Først et indlæg fra Kudsk som fortsatte sit løb ind i feltet. Et aflæg til selvsamme Kudsk bankede han i mål, uden chance for Dannevang. 4-0.

Bare 2 minutter senere var den gal igen. Et indlæg ramte igen Kudsk, som tæmmede bolden inde i feltet. Frederik Christensen kom tilbage og tog bolden fra Kudsk. Men på mærkværdig vis, fik Kudsk på en eller anden måde sparket til bolden gennem Frederiks ben. 5-0.

En grim fredag aften i Kolding. Vreden og frustrationen må vi håbe bliver vendt til noget positivt mod Brabrand på søndag.

Kampen i tal:
’16: 1-0 Kolding
’23: 2-0 Kolding
’64: 3-0 Kolding
’86: 4-0 Kolding
’88: 5-0 Kolding

Truppen:
Dannevang
Kroner (’69 M. Christiansen)
Enemark
Nielsen (’45 Mertz)
Høst (’45 Lenart)
Häuser
Kongstedt
Holm (’57 Madsen)
Christensen
Hassan (’69 Henriksen)
Rajovic

Gult kort: Nielsen
Rødt kort: Häuser