Nyheder

30/09/2016

FC Fredericia – Næstved Boldklub

Skæbnekamp light?

Måske for store ord, at kalde kampen mod Fredericia på søndag for en skæbnekamp, fordi turneringen er stadig ung og der er mange point at spille om, men vi har ikke leveret varen i de sidste 3 kampe mod Vendsyssel, Skive og senest Fremad Amager. Det har vi fået vores tæsk for og nu skal vi i gang igen. Ordet skæbnekamp kan dog komme i anvendelse, fordi kampen på søndag er også en skæbnekamp for Fredericia, som med deres fuldtidskoncept er under langt større pres end os og i øvrigt ligger under os i tabellen. Godt nok kun på målscoren, men den tæller også. Det skal udnyttes. Fredericia er bedst hjemme, vi er paradoksalt nok bedst ude. Det kan blive et brag af en kamp.

Når man tjekker Fredericias trup, så bliver man lige nødt til at tjekke tabellen igen. Det er på papiret et klassemandskab, som vi skal op imod på søndag med masser af navne, som indgyder respekt. Målmand Thomas Mikkelsen kender vi fra FCV. Navne som Dennis Høegh, Mathias Hebo og mange andre er navne, som vi skal passe på. 

Fredericia er i samme båd som os med hensyn til karantæner. Vi fik vores spidsangriber Nygård udvist i sidste spillerunde og Fredericia fik deres nye angriber Nanga Mamadou Soro udvist, så er er vi lige hårdt ramt. Fredericia undgik med nød og næppe, at få deres træner Jesper Sørensen i karantæne trods en bortvisning i 0-2 blamagen mod Roskilde.

Der kan hentes optimisme i det faktum, at vi nu har vores rutinerede spillere med igen. Både Nikolaj Hansen og Henrik Bødker er nu i gang for fulde omdrejninger og de er vigtige for vores defensiv. Vores offensiv er udfordret i og med, at vi på søndag mangler Perch og Nygaard. Derudover ser det ud til, at Ryan Findley skal have flere kampe på 2. holdet før han kan komme i spil til divisionsholdet.

Men, men, men ….. vi viste i pokalkampen mod Nykøbing F, at navne er knap så vigtige. Vilje til sejr og vilje til at arbejde stenhårdt igennem 90 (ja, endda 120 minutter plus straffespark) – det er endnu vigtigere, så lad os bakke de grønne drenge op. Tag med over til Fredericia og støt gutterne.

Vi fik en tiltrængt god nyhed i denne uge. Vores stadion er blevet kaldt nostalgisk. Nok ikke helt fair, men nu bliver det i hvert fald sværere, at ”brokke sig”. Euro Outlets Stadion Næstved skal opgraderes med varme i banen og nyt lysanlæg på superliganiveau. Det er noget, som betyder noget og vi er da også mange, som ikke ville kunne bære endnu en tur til Slagelse for at se de grønne spille på hjemmebane. Tak til Næstved Byråd for denne håndsrækning til fodbolden i Næstved og på Sydsjælland.

Kampen mod FC Fredericia spilles i Fredericia på søndag d. 2. oktober kl. 15.30.