Nyheder

10/03/2017

SÅ – er vi gang!

Onsdagens pokalkamp på hjemmebane mod FC Roskilde resulterede i en flot og nok også fortjent sejr til de grønne. Dejligt, at få en sejr og komme igang med at få de succesoplevelser, som vi alle håber, der bliver rigtig mange af i de næste måneder.

Begge hold stillede op i alternative formationer, hvor blot Jesper Christiansen var genganger fra startopstilllingen mod Fredericia. De nye, Hassan, Hakeem og Jacob var alle med fra start. Moos kom ind fra bænken. Alle gjorde det rigtig godt og nu har træner Krogh fået positive problemer, fordi der var rigtig mange i onsdagens kamp, der bød sig til og presser sig på til startopstillingen mod Roskilde. Dejligt med en bred, kompetent spillertrup, hvor der skal præsteres hver eneste gang – ellers står afløseren klar med hvide knoer. Sådan skal det være!

Kampen på søndag bliver en ganske anden end onsdagens kamp. Begge hold vil helt sikkert stille meget anderledes op end i onsdags – kampen foregår på en kunststofbane ved siden af stadion uden de store tilskuerfaciliteter og det er en turneringskamp og ikke en pokalkamp. Roskilde skal have 3 point. Det er tophold mod bundhold, så alt presset ligger hos Roskilde. De skal ud og skabe kampen. Kan de det med et dugfrisk nederlag i rygsækken? Det finder vi ud af på søndag.

Hos de grønne er optimismen tilbage. Pokalkampen viste, at vi har en dygtig trup og at den kan skabe resultater. Kampen viste også i den grad, at vi har en bred trup og Mogens Krogh har muligheder for taktiske ændringer, hvor vi nok må indrømme, at det tidligere har været begrænset grundet specielt det faktum, at vi kun havde en fuldblods angriber i truppen. Nu har vi to og det giver nye og spændende muligheder for taktiske justeringer fra kamp til kamp.

To spillere er dog skadet iøjeblikket. Kasper Mertz er et stykke fra kampformen fortsat og Nicolai Hansens skade ser ud til at koste ham en god bid af foråret. Resten af truppen er klar og vi har ingen i karantæne.

Kampens betydning er markant for begge hold. Ingen kan rigtig tåle at tabe. Vi skal have point for holde os tæt på midterfeltet og Roskilde har brug for 3 point i forhold til deres superligadrømme. Roskilde er favorit. Vi kan kun overraske. Der er intet pres på os og det plejer, at være en stor fordel. Samtidig har vi den mentale fordel. To gange rystede Roskilde os i onsdags med scoringer, som gjorde ondt på os – specielt fordi det var gamle Næstved-drenge, som gjorde det onde ved os – men vi rystede det af os og kom tilbage i kampen – og vandt. Det vidner om, at vi har en spillertrup, der kan bide tænderne sammen og slås for den grønne trøje. Det fortjener opbakning.

Turneringskampen spilles nu på søndag d. 12. marts i Roskilde Idrætspark, Rådmandshaven 10, 4000 Roskilde kl. 13.45. Vær opmærksom på, at kampen spilles på kunstgræsbanen ved siden af stadion grundet banens beskaffenhed på selve Roskilde Idrætspark. Start bilen eller tag toget og kom ud og hjælp de grønne fra Næstved til point i denne svære udekamp.