31/07/2018

På besøg i Holger Danske’s by

På søndag gælder det FC Helsingør. Helsingør, som for blot to måneder siden spillede i superligaen, startede med en sikker, sikker 3-1 sejr over Fremad Amager, hvor Helsingør satte tingene på plads allerede i 1. halvleg med en 3-0 føring, som Fremad Amager aldrig kom sig over. Et enkelt trøst mål blev det dog til, men tilbage står indtrykket af, at Helsingør bliver en meget stor udfordring for de grønne på søndag.

Men lad os lige tage en fakta-boks efter 1. runde i denne NordicBet Liga:

• Næstved Boldklub ligger på en 3. plads og dermed en play-off plads til superligaen.
  • Næstved Boldklub ligger nr. 1 i tabellen bedømt alene på 2. halvleg.

Dette er naturligvis “for sjov” fakta, da der blot er spillet en enkelt runde, men det viser, at der under Michael Hemmingsens ledelse er arbejdet stenhårdt op til sæsonstarten og det var tydeligt i kampen mod Fredericia, at spillerne i grøn er i rigtig god form og samtidig udviste stor gnist og vilje til, at få de tre point i hus. En meget stor sejr, hvis betydning ikke kan undervurderes.

Vi var godt nede i sækken efter 2 ærgerlige mål midt i 1. halvleg, hvor vi egentlig var ved at få kampen vippet over vores fordel. Hvor midtbanen arbejdede forbilledligt for at stoppe de omstillinger fra Fredericia, som der i kampens indledning var lidt for mange af.

2. halvleg mod Fredericia var vel noget af det allerbedste, som de grønne fans er blevet præsenteret for igennem mange år og kampen sluttede af med en stående langside, som klappede spillerne igennem de sidste lange minutter af overtiden. Vi må lette på hatten og sige tak for en fed kamp til spillere og trænerteamet.

Helsingør’s trup er dog objektivt bedømt lige et niveau over Fredericia’s, så de grønne spillere har straks efter kampen fået armene ned og har nu al fokus på søndagens opgave. Helsingør har i næsten ubemærkethed i fredags nappet en af “vores”, nemlig Victor Anker, som efter exit’en fra Brøndby har ledt efter en ny klub. Desværre får vi nok kun Victor at se på Helsingørs bænk, da Mikkel Bruhn sidder tungt på målmandsposten i Helsingør.

Helsingør råder over både Nicolas Mortensen, som scorede 10 mål i superligaen i sidste sæson og Matheus Leiria fra Brasilien, der scorede 2 mål i sejren over Fremad Amager. De to skal vi virkelig passe på.

Tag bilen og kør en tur til Helsingør på søndag og hjælp de grønne til nye point. Kampen spilles søndag d. 5. august kl. 13.45 på Helsingør Stadion, Nordre Strandvej 11 A, 3000 Helsingør. Rigtig god kamp.