17/11/2018

Nu skal der betales tilbage

Nederlaget på 2-4 i Nykøbing søndag d 30. september gør stadig ondt langt ind i knoglerne på de mange grønne fans og forholdet mellem Nykøbing FC og Næstved trænger til en støvsugning på fuld volume. Det går jo ikke, at fodboldfolket i og omkring Nykøbing har en oplevelse af, at de er storebroderen i det forhold. Så tingene skal sættes på plads. Det er “time for payback” – naturligvis i den bedste sportslige ånd.
Vi har meget at have vores optimisme i. Først og fremmest spiller vi på hjemmebane – på ProfaGroupPark – som er blevet et uindtageligt fort, hvor vi ikke har tabt siden engang i 2017. Vi har vores nye u-21 landsholdsspiller på plads igen i det grønne mål efter, at han holdt buret rent i den halve time, hvor han spillede på U-21 landsholdet mod Spanien. Flot debut, Jacob. Vi har Finnur 100 pct. tilbage efter hans fodskade og generelt har vi en trup, der pokkers gerne vil ha’ de tre point mod arvefjenden fra Falster. Et kik på tabellen fortæller alt om hvor vigtig kampen er. En sejr og vi går på vinterpause med stor sandsynlighed på en playoffplads og det kunne være et fantastisk boost for hele klubben. Problemet er bare, at det samme kan Nykøbing sige, da vi ligger a point med Nykøbing. Så der er lagt op til en tæt, indædt fight mellem to klubber, der bare ikke vil tabe til hinanden.
Specielt vores højre back Kasper Mertz ser frem til opgøret mod sine gamle holdkammerater og hos Nykøbing kan vi se frem til et gensyn med Sebastian Olsen, men også Mathias Tauber, som efter at have lidt rundt omkring efter sin tid i den grønne trøje nu er i Nykøbing, hvor han styrer defensiven særdeles effektivt. Lad os slå det fast med det samme – det bliver en meget stor opgave, som vi står overfor på søndag. Nykøbing kommer med to friske sejre over Hvidovre og ganske imponerende en fortjent 3-1 sejr over Silkeborg. Nykøbing har fået gang i pointhøsten efter en tørkeperiode og vi skal spille op til vores allerbedste, hvis vi skal have point ud af kampen på søndag. Nykøbing spiller ud fra en jerndefensiv, som ikke tillader modstanderen megen tid og plads og modsat er deres offensiv direkte og med højt tempo. Lad os håbe, at Michael Hemmingsen har kigget vores rivaler ud og får dæmmet op for Nykøbing langt bedre end Silkeborg gjorde i sidste weekend.
Kampen på søndag bliver mellem det allerbedste hjemmebanehold i NordicBet Ligaen – Næstved – mod det næstbedste udehold i NordicBet Ligaen – Nykøbing FC. Godt nok deler Nykøbing den titel med Silkeborg, men uanset hvad er der lagt op til et brag af en kamp på søndag. Den kamp har alt. Lokalopgør mellem et stærk hjemmehold mod et stærk udehold, der begge kæmper om pladserne til det forjættede land, Superligaen. Det bliver et brag af en kamp. Vi er faktisk favorit, når man kigger på diverse odds til kampen, men dog meget begrænset favorit.
Kom ud på søndag til den allersidste hjemmekamp her i efteråret. Med mindre at man har mod på en tur til det jyske på næste søndag – hvor vi møder Fredericia ude – så er det sidste chance for at opleve de grønne inden en lang vinterpause venter.
Kampen spiller nu på søndag d. 18. november kl. 13.45 på ProfaGroupPark, Rolighedsvej, 4700 Næstved. Rigtig god kamp.