11/01/2019

Næstved Boldklub får nye ejere

Pressemeddelelse

Selskabet Sjælland Sport & Event, der står bag Næstved Boldklub, får nye ejere. Efter et konstruktivt og spændende forhandlingsforløb er et salg af Næstved Boldklub nu faldet på plads. Det betyder, at den nu tidligere ejerkreds med Peter Birk i spidsen overdrager ansvaret for Næstved Boldklub til to nye ejere.

Den tidligere tyske landsholdsspiller og mangeårige Bundeslige-spiller Fabian Ernst og Alex Quaye, der driver et fodboldakademi i Ghana, er nu de nye aktionærer i Næstved Boldklub.

Fabian Ernst glæder sig over, at det er endt med en handel, der nu sætter ham i en position som klubejer. Det er et ansvar, som han er meget bevidst omkring.

– Det har været vigtigt for os at finde en klub og en by, der har en fodboldhistorie. Her i Næstved fandt vi en klub, der har en rig historie. Det vil sige, at folk i byen ved, hvad det vil sige at spille med i den bedste række, og det er vores mål på sigt, siger Fabian Ernst.

Den ene af Næstveds to nye ejere understreger, at der ikke bliver tale om en kæmpe revolution fra den ene dag til den anden.

– Vi kommer ikke ind og vælter hele huset for at bygge det op igen med vores egne sten. Der er allerede et godt fundament, og vi har en klar ambition om at bevare de stærke lokale rødder, der altid har været fundamentet for Næstved Boldklub. Det ændrer sig ikke, blot fordi der kommer nye ejere. Vi vil derimod gerne udvikle klubben, så flere lokale partnere vil finde det interessant at blive en del af ambitionen om at udvikle fodbolden i Næstved.

– Det er vigtigt for mig at understrege, at vi ikke kommer her med en kortsigtet plan. Vi er her for det lange seje træk, og vi har et ønske om at rykke og udvikle Næstved Boldklub på alle parametre. Vi overtager en sund klub, der har gjort det godt i de seneste år, og nu skal vi forsøge at videreudvikle. Det er en stor opgave, men vi har en klar idé om, at vi med hårdt arbejde kan lykkes med den mission.

Fabian Ernst og Alex Quaye indtræder i en ny bestyrelse.

Som daglig leder har de to nye ejere hyret et velkendt ansigt i dansk fodbold. Det bliver nemlig Jacob ”Gaxe” Gregersen, tidligere sportsdirektør i Sønderjyske og FC Vestsjælland, der skal være ny direktør i Næstved Boldklub.

– Jeg glæder mig til den her udfordring. Det er med stor ydmyghed, at jeg nu tager fat på arbejdet, og jeg ser frem til at møde de mange folk, der har arbejdet og bakket op om klubben. Det håber jeg, at de vil blive ved med i fremtiden, siger ”Gaxe”.

– Jeg vil gerne understrege, at vi med ejerskiftet og mit indtog ikke skal forvente en lønfest. Vi kommer ikke til at hente et halvt superligahold og spillere fra alle fire verdenshjørner her i januar. Vi vil først og fremmest arbejde for at holde fast i den samme økonomiske fornuft, som klubben har været drevet efter i de seneste år. Vi har naturligvis en ambition om at bygge på og udvikle klubben, men det skal ikke gøres fra den ene dag til den anden. Folk skal ikke frygte, at vi kommer til at bruge penge vi ikke har, for så at stikke af fra det hele, hvis der kommer udfordringer.