05/04/2019

Lokalderby på toppen

På mandag står den igen på lokalderby. Vi skal op imod naboerne fra HB Køge i en periode, hvor fodboldfeberen for alvor er brudt ud på Sydsjælland. Alle snakker fodbold og det er lidt historien om gnisten, der tænder det store bål. Fodboldfeberen i Næstved har ligget i dvale eller i hvert fald kørt på nedsat blus i en lang årrække, men er nu blusset kraftigt op. Der er bestemt en grund til, at vi igen snakker fodbold hernede på Sydsjælland. De grønne bliver ved med at overbevise os alle om, at der er masser af sammenhold og kvalitet i trup og trænerteam – senest i lokalopgøret sidste søndag i Nykøbing F, hvor en lige og jævnbyrdig kamp igen faldt ud til Næstveds fordel.

De landsdækkende medier er også ved at opdage, at der er gang i et meget spændende projekt i Næstved Boldklub. Senest var hovedhistorien i TV3 sport fra sidste runde af NordicBet Ligaen naturligvis det spektakulære saksespark, som Hassan udførte til perfektion i 1. halvleg af arvefjendeopgøret mod Nykøbing FC og det efterfølgende jubelbrøl fra de mange grønne fans, som havde perfekt udsyn til målet. Respekten for Næstved er med god grund stigende rundt omkring i fodbold-Danmark og der bliver snakket om en række højere end NordicBet Ligaen. Det bliver der ikke i Næstved Boldklub. Vi glæder os over, at nedrykning ikke er et tema og så tager vi en kamp ad gangen. Herefter må vi se hvor langt det rækker. Vi går efter at vinde hver eneste kamp. Den strategi har bragt os til pt. en 3. plads i ligaen og den strategi holder vi fast i.

Der er lagt op til et lige og spændende opgør på mandag på ProfaGroupPark, som har alle muligheder for at blive et brag af en kamp. HB Køge er den bedste i rækken til, at spille 1. halvleg. De starter som lyn og torden og det skal de grønne spillere være klar til at stå imod. Omvendt har holdet fra Køge tabt de seneste to kampe mod Hvidovre og Silkeborg og deres forsvar har indtil nu været til at tale med. Det bliver spændende om Hassan for 3. kamp i streg skal juble over en scoring. Det håber vi, men også HB Køge har en ”bomber” på holdkortet. Martin Koch Helsted er med sine 14 kasser en af de allerfarligste angribere i denne NordicBet Liga. Han skal ikke have meget plads og lurer hele tiden på den mindste fejl i modstanderens forsvarsrækker. Han scorede mod os i vinterens træningskamp i Maglemøllehallen og Jesper C. og resten af forsvaret kender ham og vil gøre alt for, at holde ham fra fadet.

Spillerne glæder sig igen til at spille på fortet – på ProfaGroupPark – hvor de næsten er uovervindelige. I hvert fald er vi det allerbedste hold i denne række, når det gælder om at spille på hjemmebane. En flot statistik og der er derfor al mulig grund til at bruge en mandag aften på ProfaGroupPark. Vi oplever ikke bare en stigende interesse for fodbolden i Næstved. Tilskuertallet er også kraftigt stigende og selvom det er mandag aften, at der spilles, så håber vi på stort fremmøde.

Hverken HB Køge eller Næstved har spillere i karantæne til kampen på mandag.

Lokalopgøret spilles på ProfaGroupPark, Rolighedsvej, Næstved nu på mandag d. 8. april kl. 18.30. Kom ud og støt det grønne til endnu 3 point. Det bliver en fantastisk kamp.