16/03/2018

Bolden ruller igen

Vinteren er slut – i hvert fald ifølge fodboldkalenderen – og søndag eftermiddag kan de lokale fodbolddrenge igen opleves live i kamp om vigtige point.

Modstanderen er Avarta. Klubben ligger lige under os i tabellen og ingen af holdene kan tabe på søndag uden, at det koster gevaldigt på kontoen for oprykningsoptimisme. En sejr vil være et godt boost for begge hold i den meget tætte kamp om den ene oprykningsplads, som er i spil i øjeblikket. Hvidovre synes at have stukket afsted med den ene af oprykningspladserne og vi vil ha’ den sidste plads i 1. division. Sådan er det.

Avarta er kommet godt igennem vinterpausen og træner Benny Gall står med en stærk trup, som kan drille de fleste hold i dette oprykningsspil. Vi skal specielt holde øje med Avartas topscorer “TC”, som står for Thomas Christiansen og jo, det er ham, der er bror til vores Jesper Christiansen. TC står noteret for 8 kasser i efteråret for Avarta. Det bliver et meget interessant opgør mellem de to brødre og en kamp om håneretten. Ingen tvivl om, at de to skal nok være motiveret på søndag.

Men Avarta er meget mere end TC. Thiago Borges er et navn, som vi husker fra konkursramte FC Vestsjælland og generelt er holdet spækket med gode fodboldspillere, som absolut vil blive en hård nød af knække på de grønne drenge på søndag. Avarta spiller normalt også i grønt, men må på søndag trække i udebanetrøjerne. Avarta kommer til Næstved med en frisk 3-0 sejr over FA 2000 fra Danmarksserien og Benny Gall er tilfreds med optakten i denne vinter og erklærer, at han og holdet er klar til at drille os på søndag.

Træner Michael Hemmingsen hos de grønne fra Næstved har også kun grund til optimisme. Vi er ubesejret i 2018 og en i forvejen stærk trup er blevet forstærket i alle 3 kæder. Peter Therkildsen er en stærk kandidat til en startplads i midterforsvarer. Mathias Andersen har gjort det rigtig godt på kanten, hvor vi i forvejen er rigtig stærke og – ikke mindst – vi har nu endelig fået den 9’er, som vi har ledt og ledt efter. Færøske Findur Justinussen er lejet frem til sommer i Fremad Amager og har fra dag 1 vist, at han er svaret på vores – bogstavelig talt – årelange jagt på en stærk angriberforstærkning til holdet.

Vi har derudover fået en ny mand i målet. Jacob Pryts er tilbage hos de grønne, som erstatning for efterårets talent i 2. division, Victor Anker, som er tilbage i Brøndby. Jacob har stået rigtig godt i optakten til dette forår og glæder sig til, at hjælpe Næstved tilbage, hvor vi hører hjemme – nemlig i 1. division.

Kampen spilles på kunststofbanen ved Næstved IF’s klubhus på Rolighedsvej på søndag d. 18. marts kl. 14.00. Kom ud og hjælp Næstved til 3 meget vigtige point i kampen om oprykning til 1. division.